Ik weet nu al dat ik vanavond 4 chagrijnige porems aan tafel heb zitten. En ja, dat is inclusief de man. Ik maak namelijk bruinebonensoep. En dan is ‘ie nog vegetarisch ook! Hoe verzin ik het?
Ik hou van bruine bonen, hoe stijver hoe beter. Lekker geprakt met een aardappel. Of een prakkie maken met wat nacho’s erboven op. Maar dit keer ga ik voor de bruinebonensoep. Het enige wat de soep redden kan, zijn de twee habanero pepers. Want voor de man geldt, hoe heter hoe beter. Ik begin #foodporn bijna te begrijpen.
Ingrediënten voor de vegetarische bruinebonensoep
- 500 gram bruine bonen
- 2x prei
- 2 uien
- 2 habanero pepers
- 1 rode parika
- 3 waspenen
- bosje selderij
- 3 kruinnagels
- 1 groente bouillonblokje
Benodigdheden:
- Crockpot / slowcooker
- Middelgrote pan
- Staafmixer
Bereidingstijd:
Voorbereiding bruine bonen: 8 uur
Voorbereiding groente snijden: 10 minuten
Slowcooktijd: 4 uur
Mixen: 5 minuten
Totale bereidingstijd: 12 uur en 15 minuten
Recept vegetarische bruinebonensoep (uit de slowcooker)
Stap 1. Laat de bruine bonen een nacht (minimaal 8 uur) in de middelgrote pan met water wellen.
Stap 2. Snijd de prei in dunne ringen, de wortels in plakjes, de uien, paprika en pepers in kleine stukjes en hak de selderij fijn.
Stap 3. Doe de bruine bonen, 1 liter water en het groente bouillonblokje in de slowcooker.
Stap 4. Voeg vervolgens de gesneden groenten toe.
Stap 5. Plaats de 3 kruidnagels tussen de gesneden groenten. Doe dit bovenin, zodat je ze gemakkelijk terug kunt vinden.
Stap 6. Zet de slowcooker 4 uur aan op hoge stand.
Tip: wrijf de komende 4 uur niet met je handen in je ogen!
Stap 7. Verwijder de 3 kruidnagels uit de slowcooker.
Stap 8. Mix met de staafmixer rustig aan door de soep. Wil je een volledig gladde soep? Blijf dan even doormixen. Wil je de bruinebonensoep wat grover hebben, stop dan op het gewenste moment met mixen.
Denken je kinderen bij het zien van dit maaltijdsoepje ‘mmm, jammie!’? Dan raad ik je aan om er een pepertje minder in te doen.
One Reply to Vegetarische bruinebonensoep (uit de slowcooker)
5 irritante karweitjes in de keuken die ik liever ontwijk
Paasbrood maken
Wat je kunt doen met broccoli… 3x anders!
Een glimp van geschiedenis: De evolutie van besteksets door de tijd heen