Diner, Recepten, Review

De badass burger uit Miljuschka’s Food Trucks kookboek

Ik open het kookboek Miljuschka’s FOOD TRUCKS en word meteen meegenomen in een nieuwe droom. Ik zie mezelf namelijk in een hippe truck rondrijden door Amerika. Opeens zijn de man en kinderen verdwenen en denk ik alleen nog maar aan een romantisch beeld van rondtrekken en heerlijk eten.

Bij elke bladzijde van het kookboek loopt het water uit mijn mond. Weg met de snelle happen in Nederland. Ik wil dat er NU van deze food trucks in mijn dorp komen staan. Waar moet ik mij melden?

In een enthousiaste bui vond ik het wel een leuk idee om dit ‘soort’ FOOD TRUCK hapjes klaar te maken voor mijn gasten op een verjaardagsfeestje. Ik heb een tweetal gerechten uitgekozen en vond ze goddelijk! Wat een heerlijkheid. Dit ga ik voor mijn gasten maken. 

In het boek heb ik gelezen dat de FOOD TRUCK eigenaren wel de nodige voorbereidingen hebben gedaan, zodat ze in de truck niet meer alles hoeven klaar te maken. Een tip die ik niet toegepast heb, maar de volgende keer niet zal vergeten. 😉 Wil je voor een  groot gezelschap een burger maken, zeg 25 man, dan zijn de volgende zaken handig om van te voren klaar te maken:

 • 25 x 2 plakjes bacon, deze zijn ook lekker als ze niet echt warm zijn
 • 5 grote uien opbakken met kristalsuiker en balsamicoazijn (ik heb de balsamicoazijn weggelaten)
 • sla snijden
 • hamburgerbroodjes grillen (ik gebruikte gewone witte bollen)

Bekijk hier het filmje van Miljuschka’s over het klaarmaken van de Badass Burger, the other woman.

Baby badass burger: the other woman

Ingrediënten

 • bacon
 • boter
 • olijfolie om in te bakken
 • 1  ui
 • 250 g rundergehakt (voor het feestje heb ik kant en klare hamburgers gebruikt..)
 • 1  eidooier (niet gebruikt)
 • 2 el suiker
 • 2 el balsamicoazijn (niet gebruikt)
 • hamburgerbroodje
 • 75 g gorgonzola
 • 1 krop ijsbergsla
 • mayonaise
 • ketchup

Extra nodig

 • grillpan (niet gebruikt i.v.m. bolletjes)

Recept

 • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de bacon circa 25 minuten in de oven krokant.
 • Pel en snipper de ui.
 • Smelt een eetlepel boter met olijfolie in de pan. Bak hierin de ui met zout voor 5 minuten.
 • Maak ondertussen van het gehakt en het eigeel een goede burger. Breng op smaak met zout en peper. Bak de hamburger tevens in roomboter en olijfolie.
 • Voeg de suiker en balsamicoazijn toe aan de uien. Bak nog 5 minuten.
 • Draai de burger om wanneer aan de randjes bruine lijntjes ontstaan.
 • Smeer het burgerbroodje aan beide kanten in met boter. Gril aan beide kanten.
 • Snijd de gorgonzola in plakken en leg de gorgonzola op de burger. Giet wat water om de burger waardoor stoom ontstaat. Doe de deksel erop zodat de gorgonzola sneller smelt door de stoom. 10 seconden stomen is genoeg.
 • Snijd de ijsbergsla in stukken.
 • Bouw de burger op: besmeer het broodje met mayonaise en ketchup. Leg de sla, burger, uien, bacon en het broodje op.

Mooi gelukt toch? De salade die ik erbij serveerde heet arroz de vida. Gebakken rijst met ei, verse broccolini, spinazie en avocado, pesto en sambal on the side.

Wellicht zal mijn droom van een eigen FOOD TRUCK niet realistisch zijn, maar ik kan zeker een stukje ‘droom’ proeven op een food festival of een nieuw recept uitproberen uit dit te gekke kookboek Miljuschka’s Food Trucks. De lekkerste streetfoodgerechten voor thuis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *