Eén van de lekkerste Knorr wereldgerechten is Beef Teriyaki. Althans, dat vind ik dan en smaken verschillen. Nu ik zo lekker aan het koken ben, wil ik eens proberen om zelf de marinade voor Beef Teriyaki te maken. Met behulp van de slowcooker en de juiste ingrediënten moet dat zeker lukken! Toch wordt deze Beef Teriyaki wel wat anders dan die van Knorr, aangezien je bij het Knorr gerecht de biefstuk snel bakt. In de slowcooker wordt de beef heel langzaam gegaard, met als eindresultaat draadjesvlees.
Een andere Beef Teriyaki dan dat je misschien gewend bent dus, maar met deze Beef Teriyaki marinade smaakt dit gerecht heerlijk.
Ingrediënten voor Beef Teriyaki uit de slowcooker:
- 800 gram runderlappen
- 100 ml honing
- 150 ml sojasaus
- 75 ml rijstolie
- 1 eetlepel gehakte gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1/2 theelepel peper
- 3 eetlepels maizena
- 150 gram peultjes
- 250 gram champignons
Benodigdheden:
- Slowcooker
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 10 minuten
Slowcook tijd: 8 uur op laag
Totale bereidingstijd: 8 uur en 10 minuten
Recept Beef Teriyaki uit de slowcooker
Stap 1. Strooi een halve theelepel peper over de runderlappen. Bak de runderlappen heel kort in de rijstolie aan. Mijn Crock-Pot kan op het vuur, maar niet iedere slowcooker kan dat. Doe het dan even heel kort in de koekenpan.
Stap 2. Hak ondertussen de gember, de ui en de knoflook fijn.
Stap 3. Roer de sojasaus en de honing goed door elkaar. Voeg vervolgens de gehakte gember, ui en knoflook toe aan het sausje.
Stap 4. Roer als laatste de maizena door het sausje en giet het sausje over de runderlappen in de slowcooker.
Stap 5. Zet de slowcooker 6 uur op laag.
Stap 6. Snijd de champignons en de peultjes naar gewenste grootte. Voeg dit na 6 uur toe in de slowcooker. Zet de slowcooker nu nog 2 uur op laag.
Stap 7. Nadat de Beef Teriyaki 8 uur in de slowcooker heeft gezeten, trek je met twee vorken het vlees uit elkaar. Roer alle ingrediënten door elkaar.
Stap 8. Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking. Serveer de Beef Teriyaki samen met de rijst.
One Reply to Beef Teriyaki uit de slowcooker
5 irritante karweitjes in de keuken die ik liever ontwijk
Paasbrood maken
Wat je kunt doen met broccoli… 3x anders!
Een glimp van geschiedenis: De evolutie van besteksets door de tijd heen