Een goed gevulde soep kan een prima maaltijd zijn! Sterker nog, vaak vult een maaltijdsoep meer dan een doorsnee gerecht. Onlangs maakte ik deze romige kippensoep met broccoli. Ik vond het een heerlijk soepje die simpel en snel gemaakt was. En mega goed vulde, want de maaltijdsoep werd vrij dik.
Ingrediënten romige maaltijdsoep kip met broccoli:
- 200 gram pasta
- 3 flinke wortels
- 200 ml melk
- 1 1/5 kippenbouillon
- 1 broccoli stronk
- 2 kipfilet
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 laurierblad
- 2 eetlepels maizena
Benodigdheden:
- Eén grote pan
- Knoflookpers
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Recept romige maaltijdsoep kip met broccoli:
Stap 1. Maak in de grote pan de kippenbouillon klaar. Voeg het laurierblaadje toe aan de kippenbouillon.
Stap 2. Snijd de broccoli en de kip in kleine stukjes.
Stap 3. Snijd ook de wortel en ui in kleine stukjes.
Stap 4. Roer de melk en de chilivlokken door de bouillon. Doe de 4 teentjes knoflook door de knoflook pers en voeg ook deze toe aan de bouillon.
Stap 5. Breng het geheel aan de kook. Voeg vervolgens de kip, de broccoli, ui en wortel toe.
Stap 6. Laat dit 5 minuten doorkoken. Voeg dan ook nog de pasta toe en laat de maaltijd soep minimaal nog 8 minuten doorkoken.
Stap 7. Indien je van een dikke maaltijdsoep houdt, roer je de maizena door de soep.
Stap 8. Verwijder het laurierblaadje en de soep is klaar om te serveren.
Eet smakelijk!
5 irritante karweitjes in de keuken die ik liever ontwijk
Paasbrood maken
Wat je kunt doen met broccoli… 3x anders!
Een glimp van geschiedenis: De evolutie van besteksets door de tijd heen