Ontbijt

Omeletrol met zoete puntpaprika

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar hier kunnen er wel een paar pondjes vanaf. En zoals we allemaal wel weten, ieder pondje gaat door het mondje. Wat je kunt doen is diëten of gezonder eten. Ik zou ook minder wijn kunnen gaan drinken, maar dat vind ik echt een heel slecht idee. En het verleden heeft al bewezen dat keihard diëten bij mij geen nut heeft, aangezien twee jaar later er toch alles weet aankomt. Ik hou het dit keer bij gezonder eten.

Om een lang verhaal kort te maken, beginnen we met een gezond ontbijt. Een omeletrol met zoete puntpaprika (en nog meer, maar dat lees je later). Ik zag op Instagram een filmpje voorbij komen van iemand die heel professioneel een omelet aan het oprollen was en dacht, dat ga ik ook proberen! Zo gezegd zo gedaan. Nou ja… zo. Het was even klooien om de omelet op te rollen tijdens het bakken, maar het eindresultaat mag er best wezen, al zeg ik het zelf.

Ingrediënten (2 personen)

  • 4 eieren
  • halve zoete puntpaprika
  • paar blaadjes selderij
  • halve zoute ui
  • scheutje melk
  • snufje peper en zout

Benodigdheden

  • een koekenpan
  • twee platte spatels
  • garde

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 8 minuten
Baktijd: 12 minuten
Totale bereidingstijd: 20 minuten

Recept omeletrol met zoete puntpaprika

Stap 1. Snijd de zoete puntpaprika in hele kleine stukjes. Snipper de ui en hak de selderij.

Stap 2. Doe deze ingrediënten in een kom. Voeg daar 4 eieren en een scheutje melk aan toe. En naar smaak een snufje peper en zout.

Stap 3. Mix het mengsel met een garde goed door elkaar.

Stap 4. Doe het mengsel in een schenkbeker.

Stap 5. Pak de koekenpan met een goede antiaanbaklaag! Doe eventueel een scheutje olie in de koekenpan als dat helpt tegen het aanbakken.

Stap 6. Giet een superdun laagje van het eiermengsel in de koekenpan. Laat het een beetje aanbakken. Zodra de onderkant van het ei loskomt, kun je beginnen met rollen.

Stap 7. Rol de omelet tot het midden van de pan. Dit kun je het beste doen met de twee platte spatels. Schuif vervolgens de omelet naar een hoek van de pan.

Stap 8. Giet weer een klein beetje van het mengsel boven het platte gedeelte in de pan. Laat het mengels weer een beetje aanbakken en rol je omelet steeds een beetje verder.

Stap 9. Herhaal dit totdat je mengsel op is.

Stap 10. Bak aan het einde alle kanten van je omeletrol een beetje aan. Als het goed is, is je omeletrol compact en kun je deze gemakkelijk oppakken.

Omeletrol

En klaar is je omeletrol met zoete puntpaprika die ook nog eens supergezond is! Compenseert dat wijntje teveel van gisteravond weer een beetje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *