Zelf een Mexicaanse salsa maken is echt super simpel! Daar kan een potje salsa dip echt niet aan tippen. Omdat ik op de Mexicaanse tour was, hoort een lekkere zelfgemaakte salsa daar ook bij. Een salsa maken is net als de kruidenmix, het vinden en mixen van de juiste ingrediënten. Koken of bakken komt er verder niet aan te pas.
Ingrediënten voor Mexicaanse salsa
- Tomaten uit blik
- 2 verse tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui
- Klein bosje koriander
- Halve limoen (sap)
- Rode peper (de helft of voor een pittigere salsa een hele rode peper)
- 1 theelepel paprikapoeder
Benodigdheden:
- Mengkom
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd: 8 minuten
De Mexicaanse salsa maken:
Stap 1. Snijd de rode ui fijn. Probeer geen grote stukken over te houden, want dan dipt de salsa een stuk minder lekker.
Stap 2. Snijd ook de twee tomaten in kleine stukjes. Doe de ui en de tomaten in de mengkom.
Stap 3. Giet hier overheen de blik tomaten.
Stap 4. Snijd de blaasjes van de koriander in kleine stukjes. Doe ook deze in de mengkom.
Stap 5. Pers het teentje knoflook met een knoflookpers.
Stap 6. Als laatste strooi je de paprikapoeder in de mengkom. Hak je de rode peper fijn en knijp je de sap van de halve limoen uit over de salsa.
Stap 7. Nu hoef je alleen de ingrediënten nog maar goed door elkaar te roeren en de salsa is klaar! Superlekker bij tortillachips of je Mexicaanse wrap.
One Reply to Salsa maken, simpel en super lekker!
5 irritante karweitjes in de keuken die ik liever ontwijk
Paasbrood maken
Wat je kunt doen met broccoli… 3x anders!
Een glimp van geschiedenis: De evolutie van besteksets door de tijd heen