Ik ben dol op Mexicaans eten! Nacho’s zijn mijn favoriet en daarna alles wat met Mexicaanse kruiden is gemaakt. Om je gerecht een Mexicaans tintje te geven, kun je heel gemakkelijk bij de supermarkt een zakje Mexicaanse kruidenmix kopen. Maar veel leuker is natuurlijk om de Mexicaanse kruidenmix zelf te maken. En ik heb goed nieuws! Zo heel ingewikkeld is het niet, als je maar de juiste ingrediënten gebruikt.
Ik maakte onlangs drie verschillende Mexicaanse hapjes. Mexicaans met gehakt, met kip en met ei. Voor het gehakt en de kip heb ik de Mexicaanse kruiden zelf gemaakt. En al zeg im het zelf, het was erg goed gelukt!
Ingrediënten voor Mexicaanse kruidenmix – gehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel cayenne peper
- 1 theelepel oregano
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel chili vlokken
- 1/2 theelepel uienpoeder
Ingrediënten voor Mexicaanse kruidenmix – kip
- 1 theelepel paprikapoeder gerookt
- 1 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder (en wie durft doet meer)
Benodigdheden om zelf de kruiden te mixen:
- Een bakje met afsluitbare deksel
- Theelepels
Bereidingstijd:
- 2 minuten
Hoe maak je Mexicaanse kruidenmixen?
Heel simpel: mik alle bovengenoemde ingrediënten in het bakje. Sluit het bakje af met de deksel. En schudden maar. Alle ingrediënten worden gemixt. En zo krijg je een lekkere Mexicaanse kruidenmix die je kunt gebruiken een Mexicaanse kipgerecht of gehaktschotel.
One Reply to 2x Mexicaanse kruidenmix maken (kip en gehakt)
5 irritante karweitjes in de keuken die ik liever ontwijk
Paasbrood maken
Wat je kunt doen met broccoli… 3x anders!
Een glimp van geschiedenis: De evolutie van besteksets door de tijd heen