Borrelhapjes, Diner

3x Mexicaans op tafel

Mag ik zeggen dat het verrukkelijk was? Ja dat mag, de Mexicaanse brouwsels waren namelijk verrassend goed gelukt! Behalve dat het netjes opvouwen van de wraps enige frustratie opleverde, maar ook dat was er uiteindelijk niet aan af te zien. Ik maakte drie Mexicaanse tortilla varianten. Een tortilla met rundergehakt, een tortilla met kip en een tortilla met ei. Samen met de zelfgemaakte guacamole en de zelf gemaakte salsa heb je een heerlijke maaltijd. Maar je kunt de Mexicaanse tortilla’s ook op een feestje opdienen als hapje. Kortom, voeg deze maar toe aan je lijstje, want dit wil je echt een keer maken.

Ingrediënten voor de tortilla met ei

  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram gerookte spek
  • bosje koriander
  • 4 grote wraps en 4 kleine wraps
  • Lekker veel kaas, cheddar en jonge kaas

1. de tortilla met ei:

Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui, tomaat en het bosje koriander fijn.

Stap 2. Bak de ui met de tomaat in een koekenpan.

Stap 3. Kluts de 4 eieren. Voeg de koriander en het ei toe aan de gefruite ui en tomaat. Roer het geheel tot het ei niet meer vloeibaar is.

Stap 4. Bak de gerookte spek krokant.

Stap 5. Vul de wrap dor de ingrediënten op elkaar te stapelen.

Het eimengsel
Cheddar
Gebakken spek
Nog meer kaas
Afsluiten met een kleine wrap

Stap 6. Nu komt het gestuntel. De wrap moet dichtgevouwen. Eerst doe je de kleine wrap bovenop en dan vouw je de grotere wrap over de kleine wrap dicht. Bak het omgevouwen deel even kort in de koekenpan. Maar pas op dat je je klauwen niet brandt!

Stap 7. Doe het pakketje nog 20 minuutjes in de oven.

Ingrediënten voor de tortilla met rundergehakt

  • Mexicaanse kruiden, zelfgemaakt
  • 2 uien
  • 1 tomaat
  • 1 limoen (het sap)
  • 1 rode punt paprika
  • 500 gram rundergehakt
  • 4 grote wraps en 4 kleine wraps
  • Lekker veel kaas, cheddar en jonge kaas

2. de tortilla met rundergehakt:

Stap 1. Meng de Mexicaanse kruiden met het rundergehakt.

Stap 2. Snijd de uien, de tomaat en de punt paprika in kleine stukjes.

Stap 3. Fruit de uien in een scheutje olie en voeg even later het gehakt toe.

Stap 4. Bak het geheel al roerend zo’n 2 minuutjes en voeg dan de tomaat en punt paprika toe.

Stap 5. Leg de grote wrap onderop. Leg daar een plakje cheddar op en vervolgens een schepje van het gehakt mengsel. Doe hier bovenop nog een handje geraspte kaas.

Stap 6. Volg vanaf hier stap 6 en stap 6 van hierboven.

Ingrediënten voor de tortilla met kip

  • 1 rode zoete punt paprika
  • 1 ui
  • 1 limoen (sap)
  • Mexicaanse kip kruiden, zelfgemaakt
  • 2 kipfilets
  • Bosje koriander
  • 4 grote wraps en 4 kleine wraps
  • Lekker veel kaas, cheddar en jonge kaas

3. De tortilla met kip:

Stap 1. Doe de 2 kipfiletjes 4 uur in de slowcooker op hoog.

Stap 2. Trek na 4 uur de kipfilet uit elkaar en laat het afkoelen.

Stap 3. Snijd de ui, de paprika en de koriander fijn.

Stap 4. Fruit het uitje in de koekenpan en bak vervolgens de paprika en koriander nog even mee.

Stap 5. Voeg de kip en de kip kruiden toe in de koekenpak. Bak het geheel kort op een hoog vuur.

Stap 6. Knijp de sap van de limoen ui en het goed door het kip mengsel.

Stap 7. Vul de wrap met de kipmengsel en de kaas en vouw de wrap op zoals omschreven bij stap 6 van de tortilla met ei.

Stap 8. Bak de tortilla 20 minuten in de oven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *