Liefde gaat door de maag. Althans, die van mij wel. Daarom maakte ik voor mijn zoons verjaardag een aardbeien kwarktaart, omdat hij daarom vroeg. En ik vind hem lief. En aardbeien kwarktaart lekker. 1+1=2.
Prima Valentijnstaart
De aardbeien kwarktaart is zo zoet (mits je de suiker niet vergeet) en zo roze, dat de taart ook als prima Valentijstaart door kan. En laat het vandaag nou toch Valentijnsdag zijn! De aardbeien kwarktaart is nog makkelijk te maken ook! Dus tjop, tjop naar de winkel en verras je liefde(s) met een aardbeien kwarktaart.
Hier een basisrecept aardbeien kwarktaart. Wil je een gezonde aardbeien kwarktaart? Vergeet dan de suiker erin te doen.
- 100 gram witte chocolade
- 150 gram (volkoren) biscuit
- 450 diepvries aardbeien
- 250 gram verse aardbeien
- 500 gram naturel kwark
- 150 gram suiker
- 200 ml slagroom
- 12 gelatine blaadjes (Dr. Oetker)
Benodigdheden:
- Hakmachine
- Mixer
- Pan
- Taartvorm
- Bakpapier
- Mengkom
- Spatel
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 20 minuten
Tijd in de koelkast: 4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur en 20 minuten
Hoe je een aardbeien kwarktaart maakt:
Stap 1. Doe de biscuitjes in de hakmolen en hak de biscuitjes tot kruimeltjes.
Stap 2. Laat de witte chocolade langzaam smelten boven een pak kokend water.
Stap 3. Als de chocolade helemaal vloeibaar is, meng je het met de biscuitkruimeltjes. Goed roeren!
Stap 4. Bekleed de taartvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm. Zet het in de koelkast.
Stap 5. Hak nu de bevroren aardbeien in de hakmolen. Die het vervolgens in een mengkom en voeg de kwark toe aan de gehakte aardbeien.
Stap 6. Voeg de suiker toe en roer het mengsel met een spatel goed door elkaar.
Stap 7. Week de 12 gelatine blaadjes om de beurt in warm water. Verwarm de slagroom. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en roer de gelatine blaadjes door de verwarmde slagroom.
Stap 8. Voeg de slagroom met gelatine toe aan het aardbeien mengsel en mix het geheel 2 minuten.
Stap 9. Snijd een aantal van de verse aardbeien en plak deze aan de rand van de taartvorm. Giet nu het mengsel in de taartvorm en laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Fijne Valentijnsdag!
5 irritante karweitjes in de keuken die ik liever ontwijk
Paasbrood maken
Wat je kunt doen met broccoli… 3x anders!
Een glimp van geschiedenis: De evolutie van besteksets door de tijd heen