Wanneer je over een slowcooker bezit, kunnen er twee dingen gebeuren. Of je vind het helemaal niks en de pan staat weg te kwijnen in de kast. Of je vindt de slowcooker fantastisch en maakt er de gekste dingen in. Kortom, een slowcooker heeft voor- en nadelen.
Maar ik maakte onlangs een brownie in de slowcooker. Zo gek is het ook weer niet, echter het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt met slowcooking.
Lekker was de brownie uit de slowcooker wel! Hoewel de foto doet overkomen alsof de brownie ietwat verkoolt is, is dat niet het geval. De brownie uit de sloowcooker werd mega smeuïg en heerlijk van smaak.
Ik vertel je hoe je een brownie in de slowcooker maakt.
De ingrediënten voor brownie uit de slowcooker:
- 125 gram roomboter
- 100 gram suiker
- 125 gram bruine basterdsuiker
- 100 gram pure chocolade
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eieren
- 100 gram bloem
- 30 gram cacao
- 1 theelepel vanillearoma
- 2 eetlepels stroop
Benodigdheden:
- Mengkom (ijzer of staal)
- Grote pan
- Garde
- Spatel
- Bakpapier
- Slowcooker
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 15 minuten
Slowcooktijd: 3 uur en 1 uur afkoelen
Totale bereidingstijd: 4 uur en 15 minuten
Hoe je brownie in de slowcooker maakt:
Stap 1. Bekleed de slowcooker met bakpapier.
Stap 2. Schenk in de grote pan een laagje water en breng het aan de kook. Doe de chocolade, de roomboter, de suiker en de bruine basterdsuiker in de kom.
Stap 3. Laat het geheel smelten boven de pan met kokend water. Ondertussen goed roeren!
Stap 4. Doe de bakpoeder
de cacao
en de bloem in het chocolade mengsel. En roer het met een spatel goed door elkaar.
Stap 4. Klop de twee eieren in een beker.
Stap 5. En voeg ook het ei toe aan het mengsel. Roer het door met de spatel.
Stap 6. Doe nu het gehele brownie mengsel in de slowcooker. En zet de slowcooker 3 uur op laag.
Stap 7. Laat de brownie minimaal 1 uur afkoelen in de slowcooker. Daar na kun je de brownie heel gemakkelijk uit de slowcooker halen en is de brownie klaar om op te eten.
5 irritante karweitjes in de keuken die ik liever ontwijk
Paasbrood maken
Wat je kunt doen met broccoli… 3x anders!
Een glimp van geschiedenis: De evolutie van besteksets door de tijd heen