onmisbaar keuken apparaat
Blog

Deze apparaten zijn onmisbaar in mijn keuken

Wat de één een fantastisch apparaat in de keuken vindt, vindt de ander een onding. Meningen kunnen verschillen, ik ben me dan ook bewust dat deze apparaten in mijn keuken voor mij onmisbaar zijn, maar voor jou misschien niet. Dat kan.

Maar goed, ik wil toch even toelichten waarom deze apparaten in de keuken voor mij wél onmisbaar zijn. Wat ik er zo fijn aan vind en waar ik de apparaten voor gebruik.

Staafmixer

Een staafmixer gebruik je om te pureren. Voor ouders met een baby is een staafmixer sowieso onmisbaar. Maar ook voor mij, als moeder van een lastige eter, is het een veel gebruikte apparaat in de keuken. Een staafmixer is natuurlijk handig voor het pureren van soepen en sauzen. Zo gaat de staafmixer regelmatig door mijn pasta saus.

Inmiddels hebben mijn kinderen de staafmixer ook ontdekt en gebruiken het apparaat vooral voor het maken van smoothies en milkshakes.

Mixer met beslagkom

Om nog even in het mixen te blijven, is een mixer met beslagkom ook onmisbaar. Zeker wanneer je een dochter hebt die iedere week cupcakes of pizza’s bakken wil.

Espresso apparaat

Voor koffieliefhebbers is een koffiezetapparaat een absolute must-have. Er zijn verschillende soorten koffiezetapparaten, waaronder espressomachines, filterkoffiezetapparaten en koffiepadsystemen. Ik ga vol voor de Sage Barista, een fijne espresso machine voor mijn lekkerste koffietjes.

Broodrooster / tosti grill

Met pubers in huis is een apparaat voor het maken van tosti’s natuurlijk ook een échte must! Onze tosti grill wordt hier regelmatig uit de kast getrokken en in het stopcontact gestoken.

Airfryer

Love it or hate is, maar wederom met pubers in huis is dit toch een betere optie dan een frituur in huis halen. Tja, en die frikandellen gaan er toch wel in! De nieuwste ontdekking van mijn pubers is overigens een frikandeltosti. Eerst even de frikandellen in de airfryer en dan nog even op de tosti grill. Uitje erbij en voila, je hebt een frikandel tosti!

Oven

Uiteraard is de oven ook een onmisbaar apparaat in mijn keuken. Een oven is essentieel voor het bakken en braden van bepaalde gerechten. Zo vinden wij het heerlijk om zelfgemaakte pizza’s te maken. Maar ook taarten, vlees en groenten gaan regelmatig de oven in.

onmisbaar keuken apparaat

Vaatwasser

Dit apparaat is bij ons een tijdje stuk geweest en ik moet bekennen, pubers kunnen ook prima dienen als vaatwasser! Maar toch, nu de vaatwasser in onze keuken het weer doet, is het na het eten een stuk gezelliger in huis. Conclusie, een vaatwasser is onmisbaar…

Koel/vrieskast

Oké, een beetje voor de hand liggend wel, maar ik dacht tja, het is en blijft de uitvinding van de eeuw! Een koelkast en een grote vriezer is voor ons onmisbaar in de keuken. Hoewel je niet alles in de koelkast kunt bewaren, is het apparaat bij mij thuis altijd goed gevuld. Tot de pubers weer langs zijn geweest en je weer opnieuw kunt beginnen met vullen, maar dat terzijde.

Ja, dit waren de meest onmisbare apparaten in mijn keuken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *