Blog

5 irritante karweitjes in de keuken die ik liever ontwijk

De keuken is een ruimte waar ik veel tijd doorbreng. Lekker koken, bakken en vervolgens genieten van heerlijke maaltijden. Maar aan sommige klusjes in de keuken ontkom ik niet en die karweitjes kunnen behoorlijk irritant zijn. Van verstopte gootstenen tot een ontplofte magnetron, hier zijn vijf vervelende karweitjes die ik liever ontwijk.

1. De afwas

Een nieuw recept proberen en een lekkere maaltijd bereiden is geweldig, maar de afwas die erop volgt is een ander verhaal. Stapels borden, pannen, bestek en kookgerei stapelen zich op en aangezien niet alles in de vaatwasser past, zal ik ook moeten afwassen. En daarbij, een vaatwasser kan een zegen zijn, maar zelfs die moet je uiteindelijk ook nog uitruimen.

2. Gootsteen ontstoppen

Niets kan je dag sneller bederven dan een verstopte gootsteen. Het lijkt wel alsof etensresten en ander vuil altijd op het verkeerde moment besluiten de afvoer te verstoppen. En ik weet het, ik heb het zelf veroorzaakt, want ik ben degene die alle resten klakkeloos doorspoel. Maar ja, dat kan ik blijven ontkennen, maar de gootsteen raakt natuurlijk een keer verstopt. En wie gaat die onaangename klus, die je liever zou vermijden, nu uitvoeren?

Heb je hulp nodig bij een gootsteen ontstoppen? Check deze 7 methodes om dit op te lossen.

3. Tetris met plastic bakjes

Het opbergen van voedsel in plastic bakken zoals Tupperware is ideaal om bijvoorbeeld eten in de vriezen. Het is ideaal, totdat je de kast opent en de deksels en plastic bakjes als een soort driedimensionaal Tetris-spel op elkaar gestapeld ziet. Het vinden van het juiste deksel bij de juiste bak kan al een hele uitdaging zijn. Kun je nagaan wat er gebeurt als je een keer besluit om deze kast te ordenen. Niet-te-doen.

4. De magnetron schoonmaken

De magnetron, een handig apparaat dat snel je restjes opwarmt, maar helaas niet immuun is voor spetters en vlekken. Het schoonmaken van de magnetron is vaak een van die klusjes die je liever uitstelt. Het opgedroogde voedsel dat aan de wanden kleeft, lijkt bijna vastgekoekt te zijn. Een paar minuten in de magnetron kan soms aanvoelen als een uren durende schoonmaakbeurt.

5. Bovenkant van de keukenkastjes schoonmaken

Het laatste karweitje dat menig keukenprins(es) irritant vindt, is het schoonmaken van de bovenkant van de keukenkastjes. Stof en vet komen daar tot elkaar en willen zich niet meer los maken van elkaar. Het is namelijk niet alleen een kwestie van even een doekje erover halen; nee, het vereist vaak een heuse onderneming met een ladder, een emmer sop die een superontvetter moet bezitten én de nodige lenigheid. Het feit dat je talenten van een acrobaat moet bezitten om de bovenkant van de kastjes fatsoenlijk schoon te maken, maakt deze klus des te irritanter. Het is bijna alsof de keukenkastjes een verborgen reservoir zijn voor culinair stof en vet, en het kost heel wat moeite om deze schoon en glanzend te houden.

Maar goed, deze keukenklusjes kunnen dan wel irritant zijn, ze zijn helaas onvermijdelijk. Gelukkig zijn er altijd handige trucjes en tips om deze taken iets draaglijker te maken. Binnenkort kom ik dan ook terug met handige keukenhacks om deze karweitjes makkelijker te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *