Blog

4 boeken voor een betere immuniteit

Als je een gezonde levensstijl hebt, biedt dat vele voordelen. Het kan bepaalde ziektes helpen voorkomen. Je immuunsysteem is namelijk de manier waarop het lichaam zich beschermt tegen infecties en ziekten. Dat wil zeggen dat het van alles bestrijdt, van verkoudheid en griepvirussen tot ernstige aandoeningen zoals kanker.

Gelukkig hoef je niet voor alles zelf het wiel uit te vinden! Zo is er veel informatie op het internet te vinden en hebben sommige mensen nuttige boeken geschreven. Hier de vier boeken voor een betere immuniteit!

Het immuniteitsplan

Als osteopaat en orthomoleculair voedingsdeskundige weet Lynn De Merlier als geen ander dat ons immuun-systeem essentieel is voor onze gezondheid. Het immuniteitsplan zet je op weg naar een ijzersterke immuniteit via het praktische REMEET-model met vijf pijlers – Rhythm, Exercise, Mindset, Extra Energy, Taste – die telkens eindigen met een handig 20 dagenplan. Een belangrijk aspect van je nieuwe levensstijl? Lekker en gezond eten. Ontdek meer dan 25 heerlijke recepten, van kurkuma latte tot kalkoenstoofpotje met knolselderij-kroketjes. Let’s remeet!

Optimale immuniteit kookboek

In Optimale immuniteit legde dr. Rudy Proesmans uit hoe een gezond immuunsysteem werkt. Hij toonde aan hoe een andere manier van eten een immens verschil kan maken tussen ziek of gezond. In dit kookboek brengt orthomoleculair voedingsdeskundige Siham Lassyane deze principes van immuniteitsversterkende voeding in de praktijk. Alle gerechten bevatten immuniteitsboosters. Met een maximaal gebruik van verse kruiden, kiemen en scheuten, vezelrijke seizoensgroenten, gezonde vetten, zorgvuldig uitgekozen proteïnes, noten, zaden en heerlijke specerijen helpt dit kookboek je op weg naar een optimale immuniteit.

Word je eigen dokter

Leer je lichaam beter voelen, ga de confrontatie met jezelf aan en durf ook ongemak en pijn te voelen. Holistisch arts Jutta Borms leert je hoe je dat doet, wat erbij komt kijken en waarom dit je leven kan veranderen. Ze gaat op zoek naar het echte verhaal achter je hoofdpijn, rugpijn, vermoeidheid, slaapproblemen of buikpijn, de ontstekingen die telkens terugkomen, je nek- en schouderpijn, je neerslachtigheid of zelfs depres-siviteit.  Wie een langdurige lichamelijke kwaal of klacht heeft, blijft beter niet op het louter lichamelijke niveau de oorzaak zoeken. Dan is er iets meer aan de hand. Je mind beïnvloedt je body veel meer dan je denkt.

Natuurlijke gezondheid voor baby’s en kinderen

Orthomoleculair kinderarts Ilse Rayen geeft antwoorden op vragen waarmee ze in haar praktijk dagelijks wordt geconfronteerd. Dr. Ilse Rayen schetst met herkenbare voorbeelden hoe zij haar patiëntjes behandelt en opvolgt. Ze neemt je mee naar factoren die aan de basis kunnen liggen van veel voorkomende klachten bij baby’s en jonge kinderen. Vervolgens vertelt ze hoe je daar met natuurlijke middelen en veranderingen in de voeding een positieve invloed op kunt uitoefenen. We moeten leren samenleven met virussen en bacteriën. De beste manier is door vanaf de geboorte breed in te zetten op immuniteit en preventie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *