duurzaam trends
Blog

Duurzaam zijn en toch de laatste trends volgen! Hoe dan?

Het volgen van de laatste trends klinkt niet erg duurzaam. Duurzaamheid gaat over het maken van bewuste keuzes die rekening houden met de impact op de planeet en toekomstige generaties. Over het algemeen veranderen trends voortdurend. En eerlijk is eerlijk, soms zijn ze meer gericht op marketing dan op duurzaamheid.

Maar als je trends wil volgen op een manier die rekening houdt met duurzaamheid, dan kun je wel degelijk duurzaam zijn. Bijvoorbeeld, als de trend is om plastic rietjes te vermijden, kun je ervoor kiezen om metalen of bamboe rietjes te gebruiken in plaats van helemaal geen rietjes te gebruiken. Het gaat erom dat je op een verantwoorde manier omgaat met de middelen en mogelijkheden die je hebt.

Ik heb een aantal tips voor je verzameld hoe je op een duurzame manier toch de laatste trends kunt volgen!

Kwaliteit versus kwantiteit

Koop kwaliteit in plaats van kwantiteit. Investeer in kwaliteitskleding en accessoires die langer meegaan en niet snel uit de mode raken. Zo hoef je minder vaak nieuwe items te kopen en dat is natuurlijk een stuk duurzamer dan telkens opnieuw kleding en accessoires kopen.

Koop tweedehands

Door tweedehands te kopen ben je heel duurzaam bezig. Check lokale tweedehands winkels of online platformen voor tweedehands kleding en (woon)accessoires. Dit is een geweldige manier om unieke en trendy items te scoren zonder een grote ecologische voetafdruk achter te laten. Bovendien scheelt het je nog een hoop geld ook!

Kleding ruilen

Ruil en leen kleding van vrienden en familie. Misschien heb je van alles in de kast liggen en staan, waar je vriendin of zus nog prima van genieten kan. Organiseer een accessoires- en kledingruil met vrienden of leen elkaars accessoires en kleding uit. Dit is een leuke en duurzame manier om nieuwe outfits te proberen zonder nieuwe kleding te hoeven kopen. En misschien kun je je woonkamer ook een heel nieuwe look geven met de woonaccessoires van een ander!?

Pimpen die handel

Geef oude kledingstukken en accessoires een nieuwe look door ze te pimpen. Bijvoorbeeld door een oude spijkerbroek om te toveren tot een trendy rokje of door een shirt te bedrukken met een trendy logo. En accessoires kun je schilderen, mozaïeken of iets anders creatiefs. Pimpen is niet alleen duurzaam, het activeert en stimuleert ook je creativiteit.

Maak bewuste keuzes

En last but not least, maak bewuste keuzes! Dat is eigenlijk de sleutel tot duurzaam zijn. Denk na over wat je écht nodig hebt en wat je kunt missen. Door bewuste keuzes te maken bij het kopen van nieuwe kleding, accessoires en gadgets kun je bijdragen aan een duurzamere wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *