Blog

7x eten waar je gelukkig van wordt

Een vette friet of een snack vol suiker kan je slechte humeur tijdelijk verlichten, maar op lange termijn word je zelden gelukkiger van wat je bij de drive-thru kunt halen. Gelukkig zijn er genoeg voedingsmiddelen met bewezen stemmingsverbeterende voordelen. Lekker eten die je gelukkiger en dus ook gezonder maken. Zorg ervoor dat je (één van) deze voedingsmiddelen, die je gelukkig maken, iedere dag tot je neemt!

1. Bananen

Bananen zijn ook een goede bron van vitamine B en foliumzuur. En laat een te kort aan deze vitamines nou in verband gebracht zijn met depressie. Daarnaast zitten bananen ook vol kalium. En kalium speelt een belangrijke rol bij de geleiding van zenuwprikkels.

2. Zalm

In zalm zitten lekker veel omega-3 vetzuren die de stemming kunnen verbeteren en depressie kunnen bestrijden. En verrassing! De gezonde vetten die in de zalm zitten, houden je haar glanzend. Je weet het, als je haar maar goed zit!

3. Spinazie

Eten waar je gelukkig van wordt? Vraag het aan Popeye en je eet de rest van je leven spinazie! Ook spinazie bevat foliumzuur en helpt beschermen tegen depressie. Daarbij helpt het ook vermoeidheid te verminderen.

4. Eieren

In eieren zit Choline. Choline is nodig voor de aanmaak van acetylcholine, een stof die betrokken is bij de prikkeloverdracht in de hersenen. Dus als je minder snel overprikkelt wil raken, eet dan regelmatig een eitje. Er zit wel een addertje onder het gras, choline zit in de dooier!

5. Pure chocolade

Pure chocoladefanaten opgelet! Pure chocolade is een goede bron van antioxidanten, maar het blijkt ook het stresshormoon cortisol te verminderen. Je moet ervan houden, maar hoe puurder hoe beter. Vind je pure chocolade echt niet te hachelen, dan is ook melkchocolade eten waar je gelukkiger van wordt.

6. Aardbeien

Als het aardbeienseizoen is begonnen kun je me niet gelukkiger maken. Dat is al één. Maar aardbeien zitten ook nog eens vol met vitamine C. Het lichaam kan zelf geen vitamine C aanmaken, koop dus gerust een extra bakje aardbeien.

7. Oesters

Mij niet bellen, maar als je er wel van houdt dan zijn het de oesters die je gelukkig kunnen maken. Angst is namelijk in verband gebracht met een laag zinkgehalte. Om jezelf koel en kalm te houden, kun je je voeden met voedsel dat rijk is aan zink, zoals oesters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *