Blog

Mijn kramp verdween na het slikken van magnesium

Heb je ooit die intense, onaangename spierkrampen ervaren die je ‘s nachts uit een diepe slaap rukken of je tijdens een intense workout vertragen? Zo ja, dan weet je hoe vervelend en pijnlijk deze krampen kunnen zijn. Gelukkig ontdekte ik een eenvoudige, natuurlijke oplossing om deze krampen te verlichten en ik zeg het alvast, dit is een #nospon

Ik ga het namelijk hebben over mijn persoonlijke ervaring met magnesium en je raadt het al, ik ben enthousiast!

Kramp, zo irritant!

Voordat ik magnesiumsupplementen ging gebruiken, was ik vaak ten einde raad. Kramp is irritant! Maar ja, wat doe je eraan? Ze leken altijd op de meest ongelegen momenten op te duiken. Midden in de nacht, tijdens mijn werk en zelfs tijdens een ontspanning. Ik probeerde verschillende dingen, waaronder het drinken van meer water, het stretchen van mijn spieren en het aanpassen van mijn voeding, maar niets leek te werken op de lange termijn.

En daar was magnesium

En toen hoorde ik van een vriend over de voordelen van magnesium bij het voorkomen van spierkrampen. Interessant en zeker het proberen waard! Ik besloot om meer te weten te komen over dit mineraal en hoe het zou kunnen helpen.

Magnesium en kramp

Magnesium is een essentieel mineraal dat een cruciale rol speelt in tal van lichaamsfuncties, waaronder spiercontractie, zenuwfunctie en de regulatie van calciumniveaus in cellen. Een tekort aan magnesium kan leiden tot spierkrampen, dus het leek logisch dat het aanvullen van dit mineraal in mijn dieet mijn krampen zou kunnen verminderen.

Ik begon met het nemen van magnesium en in de eerste paar dagen merkte ik niet heel veel verschil. Maar na iets van een week merkte ik toch echt dat de kramp minder werd.

De spierkrampen werden minder frequent en ook echt minder intens. Ik kon eindelijk weer rustig slapen zonder ‘s nachts wakker te worden van de pijn. En ook het sporten ging ook zeker weer beter. Daarbij voelde ik me over het algemeen energieker en meer ontspannen.

Magnesium kun je ook uit voeding halen

Magnesium is niet alleen beschikbaar in supplementvorm, maar je kunt het ook gemakkelijk uit je dagelijkse voeding halen. Voeding met magnesium, bijvoorbeeld amandelen, spinazie, avocado’s, bonen, zaden (zoals chia- en pompoenzaden), volle granen en bananen. Dit zijn uitstekende bronnen van magnesium. Door deze magnesiumrijke voedingsmiddelen te eten kun je niet alleen de tekorten voorkomen, maar het geeft ook veel gezondheidsvoordelen. Een gezonde spierfunctie, het bevorderen van een stabiele bloedsuikerspiegel en het handhaven van een gezonde botstructuur. Kortom, magnesium helpt niet alleen bij kramp, maar het is gewoon een belangrijk mineraal in je voeding.

Dit vind je misschien ook interssant: eten waar je gelukkig van wordt


Afbeelding: Pexels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *