recept appelcake
Taart

Deze luchtige appelcake is de lekkerste!

Zoek je een recept voor de lekkerste en luchtige appelcake? Dan moet je deze echt een keer bakken. Luchtige appelcake met poedersuiker.

Na heel wat keren cake gebakken te hebben, heeft mijn negenjarige dochter vandaag de beste luchtige appelcake ever gemaakt! Deze appelcake is vochtig, luchtig en smaakvol tegelijk. De appelcake is makkelijk te maken en het allerlekkerst als hij nog een beetje warm is, mét een dot slagroom.

Dit hele simpele recept voor een appelcake, kan je dag opfleuren. Het zit boordevol appels, poedersuiker en een vleugje kaneel. Dus mocht je een chagrijnige bui hebben, bak dan deze appelcake.

Ingrediënten voor een luchtige appelcake:

appelcake maken
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanille suiker
  • 200 gram bloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 150 gram poedersuiker
  • 200 gram boter
  • 3 appeltjes
  • snuf kaneel

Benodigdheden

  • Cakevorm
  • Mixer

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 1/2 uur
Totale bereidingstijd: 3 kwartier

Hoe je een luchtige appelcake maakt:

Stap 1. verwarm de over voor op 160 graden

Stap 2. Split de dooiers van de eiwitten. Zorg dat er geen dooier achterblijft in het eiwit.

luchtige appelcake

Stap 3. Mix het boter met het poedersuiker. Voeg de dooiers toe, dan stuift het minder. Voeg ook het zakje vanillesuiker toe.

appelcake maken

Stap 4. Voeg nu de bloem en bakpoeder aan het beslag toe. Doe dit door de zeef en mix het mengsel vervolgens mooi glad.

appelcake bakken

appelcake bakken

Stap 5. Klop nu de eiwitten stijf. Dit doe je om de appelcake lekker luchtig te maken.

eiwitten opkloppen
opgeklopt eiwit appelcake

Stap 6. Meng het opgeklopte eiwit met een spatel door het beslag. Niet te veel roeren! Het beslag voor de appelcake moet lekker luchtig blijven.

luchtige appelcake
luchtige appelcake

Stap 7. Schil nu de appeltjes en snijd ze in stukjes. Doe een snuf kaneel over de stukjes appel en hussel de appeltjes zodat ze allemaal bedekt zijn met kaneel.

luchtige appelcake

Stap 8. Bekleed de cakevorm met bakpapier, dan hoef je de bakvorm niet in te vetten.

Tip: Het vormen van het bakpapier gaat gemakkelijker wanneer je het een beetje nat maakt.

appelcake bakken recept

Stap 9. Roer tot slot de appeltjes door het beslag en doe het geheel in de cakevorm.

appelcake bakken

Stap 10. Zet de cakevorm in de oven en bak de appelcake in zo’n 30 minuten gaar.

appelcake

Laat de luchtige appelcake heel eventjes afkoelen, maar niet te lang! Want hij is echt het lekkerst wanneer de appeltjes nog een beetje warm zijn. Dan is de appelcake luchtig en smeuïg tegelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *