Blog

Mijn misbaksels tag

Nee, ik bedoel niet mijn kinderen. Ik bedoel mijn werkelijke misbaksels als in mislukte gerechten, taarten of hapjes. En oohh, ik heb er heel wat op mijn naam staan. Zoveel dat ik er een tag van maak.

Wat is een tag?

Wat is een tag? Nou daarvoor moet je een beetje bekend zijn in bloggersland. Het is namelijk een ‘doorgeefvragenlijstje’ dat iedereen kan invullen. En ik vind wel leuk om alle andere misbaksels te zien, dan voel ik me minder alleen en zo. Dus als je straks op ‘mijn misbaksels tag’ gaat googelen, krijg je allemaal leuke misbaksels te zien. Een genot voor iedere flopkok.

Bij een tag horen vragen die iedere blogger kan beantwoorden op zijn eigen blog. Neem de vragen gerust over, of beter nog: zorg dat je getagd wordt en laat het me even weten. Dan kom ik jouw misbaksels bewonderen.

Om het makkelijk te maken zie je hier alle vragen op een rij:

 1. Hoe vaak sta je in de keuken? En hoe vaak eindigt je gerecht in een misbaksel?
 2. Welk recept dacht je echt even te gaan nailen, maar werd een absolute fail?
 3. Bakken met kinderen:
  1. Jippie Ja Jeej, leuk!
  2. Over misbaksels gesproken…
 4. Liever een misbaksel van een taart dan een diepvriestaart serveren op je verjaardag?
 5. Zelf recepten verzinnen of bestaande recepten maken?
 6. Wat heb je heel vaak geprobeerd te maken, maar lukt gewoon echt niet?
 7. Welk recept kan alleen jouw moeder maken?
 8. We willen natuurlijk een foto van één van je misbaksels, show us!

Mijn antwoorden van deze misbaksel tag:

Hoe vaak sta je in de keuken? En hoe vaak eindigt je gerecht in een misbaksel?

Ik sta vrijwel iedere dag in de keuken. Ik zal wel moeten, want mijn volk verwacht dat ik iedere dag hun mondjes vul. En toegegeven, ze krijgen echt niet iedere dag een gezonde maaltijd voorgeschoteld. Dan verhongeren ze namelijk, aangezien ze mijn gezonde creaties verafschuwen. Maar goed, dat was de vraag niet. De vraag was hoe vaak mijn gerechten in een misbaksel eindigen. Nou ja, dat ligt er dus aan wie je het vraagt. Vraag je het mijn kinderen, dan roepen ze uit volle borst ELKE DAG! Vraag je het aan mij, dan schat ik zo in dat toch wel 1x per week een compleet gerecht in de vuilnisbak belandt.

Welk recept dacht je echt even te gaan nailen, maar werd een absolute fail?

Dat heb ik dus eigenlijk met best wel veel gerechten, maar de meest recente waren de gefrituurde gehaktballen, met een uienring en paneermeel. Op het filmpje van Tasty zag het er zo simpel uit, maar in werkelijkheid werden het rauwe ballen met een zeer zwarte korst.

Liever een misbaksel van een taart dan een diepvriestaart serveren op je verjaardag?

Alvast mijn excuses voor hoe het eruit ziet, maar van mij krijg je geen diepvriestaart.

Bakken met kinderen:

 1. Jippie Ja Jeej, leuk!
 2. Als je het over misbaksels hebt, moet je gaan bakken met je kinderen.

Dit dus, ik ben het grootste misbaksel. Mijn fantasiebeeld versus realiteit, daar gaat het verkeerd. Ik zeg regelmatig ‘ja’ op de vraag of ze mogen helpen. Maar na zo’n baksessie moet ik eerst aan een antistress-infuus om te herstellen.

Zelf recepten verzinnen of bestaande recepten maken?

Ik faal met een bestaand recept, waarschijnlijk doordat ik er zelf van alles bij verzin. Nee, die bakpoeder heb ik niet nodig. Een eetlepel suiker? Dat kunnen er gerust vier zijn toch? Nou ja, dat soort dingen. Ik ben te eigenwijs om een recept op te volgen. Maar al doende leer ik wel.

Wat heb je heel vaak geprobeerd te maken, maar lukt gewoon echt niet?

Ik heb dus heel vaak geprobeerd om zo’n taart bedekt met marsepein te maken voor de kinderen. Het ziet er zo simpel uit. Maar moeder Theresa zit nog strakker in haar vel dan het marsepein over zo een simpele ronde cake van mij. Ik krijg het niet voor elkaar. Echt respect voor al die feesttaartenbakkers!

Welk recept kan alleen jouw moeder maken?

Hachee! Of het nou de herinnering van vroeger is, of ik doe echt iets fout. Maar de hachee van tegenwoordig smaakt niet meer als vroeger.

We willen natuurlijk een foto van één van je misbaksels, show us!

Nou daar komt ‘ie hoor. Het is al even geleden maar het staat in mijn geheugen gegrift. De smaak was zo niet eens zo erg, maar hoe het eruit zag deed me al kokhalzen. Het was een gerecht van Marley Spoon, genaamd ‘toffe kip kerrie’. Op de plaatjes zag het er fantastisch uit, maar die toffe kip kerrie ging bij mij niet helemaal tof. Mijn brouwsel bleef grijs. Grijs met soppige belletjes. Echt te goor om aan te zien en daarom mijn grootste misbaksel ooit.

Hoe het had moeten worden:

Hoe het daadwerkelijk werd:

Bij deze nomineer ik en Marieke van Mariekeblogt.nl, Caroline van Kaktussen.nl, Sharon van Moeders.nu en Natascha van Mamaduizendpoot.com om ook deze tag in te vullen en ons te laten meegenieten van jullie misbaksels.

2 Replies to Mijn misbaksels tag

 1. Super leuke tag! En wat een leuke antwoorden. Ik ga binnenkort met de billen bloot en show trots mijn ‘misbaksel’😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *