goed voor je gezondheid
Blog

Simpele dingen die goed voor je gezondheid zijn

Zit je vast in een sleur? Voel je je niet helemaal jezelf? Of misschien voel je je gewoon niet lekker. Gelukkig zijn er een aantal simpele dingen die goed voor je gezondheid zijn! Die je ook zonder al te veel moeite kunt uitvoeren.

Door de jaren heen heb ik een aantal super effectieve hacks geleerd die je gezondheid en gevoel van welzijn enorm kunnen verbeteren. Doe er je voordeel mee, want is is allemaal vrij simpel.

Langzaam eten

Wanneer je langzaam eet, geef je je hersenen de tijd om het signaal te ontvangen dat je vol zit. Dit betekent dat je minder snel te veel zult eten, wat kan leiden tot overgewicht en obesitas.

Daarbij is langzaam eten ook beter voor je spijsvertering. Wanneer je langzaam eet, kauw je je voedsel beter en vermeng je het met je speeksel, waardoor de vertering van koolhydraten en vetten begint in je mond. Dit betekent dat je spijsverteringsstelsel minder hard hoeft te werken om je voedsel af te breken en de voedingsstoffen te absorberen. En dus is langzaam eten ook om deze reden beter voor je gezondheid. Vooral als je kiest voor eten waar je gelukkig van wordt.

Water drinken

Water drinken is belangrijk voor een goede gezondheid en heel simpel uit te voeren. Want je hoeft alleen maar je glas onder de kraan te houden en het water naar binnen te klokken.

Water is natuurlijk nodig om je lichaam te hydrateren en ervoor te zorgen dat het goed functioneert. Een goede hydratatie is namelijk belangrijk voor een gezonde huid, nieren, hersenen en algemeen welzijn.

Daarnaast helpt water bij de vertering van voedsel en absorptie van voedingsstoffen. Voldoende water drinken zorgt ervoor dat voedingsstoffen goed worden opgenomen in het lichaam en afvalstoffen efficiënt worden uitgescheiden.

Het is niet voor iedereen even makkelijk om water te drinken. Gewoon omdat je het niet lekker vindt of misschien omdat je het vergeet. Maar onthoud dat dit wel een simpele manier is om gezond te blijven.

Vroeg naar bed

Vroeg naar bed gaan kan helpen om een regelmatig slaappatroon te ontwikkelen, wat belangrijk is voor een goede nachtrust. Door steeds op dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan, kan je lichaam wennen aan een bepaald ritme en daardoor kan je makkelijker in slaap vallen en beter doorslapen.

Zo kom je aan een goede nachtrust! En dat kan ook bijdragen aan verhoogde energie en een betere concentratie gedurende de dag. Als je voldoende slaapt, voel je je over het algemeen meer uitgerust en alert. Vroeg naar bed gaan is dus ook zo een simpele manier die goed voor je gezondheid is.

Koud douchen

Brr! Misschien moet je er niet aan denken, maar koud douchen is zo’n simpel iets dat goed is voor je gezondheid. Het is wel iets wat je het beste langzaamaan kunt opbouwen. Ga dus niet in één keer een half uur onder een ijskoude douche staan. Maar verder zijn er vele voordelen van koud douchen.

Koud douchen kan bijvoorbeeld leiden tot een sterker immuunsysteem en een betere gezondheid op de lange termijn. Door koud te douchen verhoog je de aanmaak van witte bloedcellen, wat kan helpen bij het bestrijden van ziekteverwekkers. Maar koud water kan ook de bloedcirculatie stimuleren. En dit kan dan weer helpen om de bloedtoevoer naar organen en spieren te verbeteren.

Buitenlucht

Over hoe gezond de buitenlucht voor je is, valt natuurlijk te twisten. Want is de buitenlucht onder de rook van Schiphol nou echt zo gezond?? Maar over het algemeen is buitenlucht schoner dan binnenlucht. Door buiten te zijn adem je frisse lucht in die minder vervuild is dan binnenlucht. Daarnaast helpt de zon je om vitamine D aan te maken. En vitamine D is belangrijk voor de opname van calcium en de gezondheid van je botten.

En wanneer je in de buitenlucht bent, zul je meer bewegen dan wanneer je binnen zit. Oftewel, je komt in beweging, wat goed is voor je lichaam, maar het kan ook stress verminderen doordat bijvoorbeeld een wandeling je humeur verbetert.

Kortom, even de buitenlucht ingaan is een simpel iets dat goed is voor je gezondheid.

Lach op je gezicht

Wist je dat je van een glimlach op je gezicht zetten, je vanzelf blijer gaat voelen! Hoe simpel! Door alleen maar je mondhoeken omhoog te duwen, krijg je van binnen een beter gevoel.

Sociale contacten

En als laatste, maar zeker niet de minste! Sociale contacten zijn heel belangrijk voor een goede gezondheid. Sociale interactie kan namelijk helpen om stress te verminderen. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat sociale steun stress zal verminderen en de bloeddruk zal verlagen.

Daarnaast ben je met sociale contacten minder eenzaam en zul je over het algemeen energie krijgen uit je sociale contacten. Let er wel op dat je niet overprikkeld raakt, want dat is dan weer minder goed voor je gezondheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *