vegatarische gerechten gezin
Blog

Dit zijn lekkere vegetarische gerechten voor het hele gezin!

Het produceren van vlees en zuivelproducten heeft een aanzienlijke impact op het milieu, inclusief ontbossing, waterverbruik en broeikasgasemissies. Door minder vlees en zuivel te consumeren, kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Dit is waarschijnlijk ook de voornaamste reden dat veel gezinnen op zoek gaan naar lekkere vegetarische gerechten.

Maar we worden niet alleen steeds milieubewuster, we denken ook veel meer aan onze gezondheid. En gezond eten is iets wat we graag overbrengen op onze kinderen.

Een vegetarisch dieet kan helpen bij het verminderen van het risico op bepaalde gezondheidsproblemen, zoals obesitas, hoge bloeddruk, diabetes en hart- en vaatziekten. Een dieet rijk aan groenten, fruit, volle granen, peulvruchten, noten en zaden kan ook helpen bij het bevorderen van een gezond lichaamsgewicht en een betere algehele gezondheid.

Al met al kan vegetarisch eten met je gezin dus een goede keuze zijn voor je gezondheid, het milieu, dierenwelzijn en variatie in je dieet. Het kan ook een leuke manier zijn om samen te koken, te eten en nieuwe smaken te ontdekken!

Ben je op zoek naar ideeën? dan hebben we hier een aantal lekkere vegetarische gerechten voor het hele gezin!

Lasagne met groenten. Vervang de traditionele vleesvulling door een mengsel van groenten, zoals courgette, aubergine, paprika en champignons.

Chili sin carne. Maak een heerlijke vegetarische chili zonder vlees, met bonen, tomaten, ui, paprika, chilipeper en kruiden.

Vegetarische curry. Kies je favoriete groenten en maak een heerlijke curry met currypasta, kokosmelk en specerijen.

Gevulde portobello champignons. Vul de grote portobello-champignons met een mengsel van ricotta, spinazie en Parmezaanse kaas, en bak ze in de oven.

Vegetarische taco’s. Vul de taco’s met groenten, zoals zoete aardappel, zwarte bonen, avocado, sla en salsa.

Quiche met groenten. Maak een heerlijke quiche met bladerdeeg en groenten zoals broccoli, paprika, courgette, prei en tomaat.

Snelle groentesoep. Maak deze makkelijke groentesoep met lekker veel soepgroente. De balletjes laat je natuurlijk achterwege.

Vegetarische burgers. Maak zelfgemaakte vegetarische burgers van bonen, paddenstoelen, tofu of andere groenten en serveer ze op een broodje met sla, tomaat en saus.

Pad Thai. Maak heerlijke Thaise noedels met tofu, groenten, pinda’s en limoen.

Geroosterde groenten. Rooster een verscheidenheid aan groenten, zoals courgette, paprika, aubergine, champignons en uien, en serveer ze met een salade en aardappelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *