Restaurants, Review

Lekker lunchen met de kleintjes bij ZUID

Op de Stadionweg in Amsterdam, vlakbij het Olympisch Stadion, vind je restaurant ZUID. En bij het huiselijke restaurant ZUID kon je altijd al terecht voor een bakkie koffie, een lekkere lunch, een goede borrel of een fijn diner. Oftewel, je zou er de hele dag kunnen vertoeven, maar met de kleintjes weet je wel beter. Toch wil je als (jonge) ouder toch af en toe er even uit. Bovendien kun je prima lunchen met de kleintjes. Je moet je lunch er alleen even op aanpassen.

Nou daar heeft restaurant ZUID iets op bedacht! Want dat jonge ouders graag even eruit gaan, merkten ze wel aan hun publiek. En daarom hebben zij het weekendconcept: We Are Family & Friends in het leven geblazen. Op zaterdag en zondag kun je van 10.00 uur tot 15.00 uur bij restaurant ZUID terecht voor een uitgebreid ontbijt en een lange lunch.

Ik nam afgelopen zondag een kijkje bij dit concept en zag dat het al lekker aansloot bij de doelgroep. Namelijk jonge ouders met kleine kinderen. Terwijl de ouder een fraaie lunch bestelt, genieten de kleine kinderen van het landbrood van het Vlaamschbroodhuys met smeersels en snoepkomkommertjes en -tomaatjes. De ruimte waar de jonge gezinnen zitten is omgetoverd tot een speelplaats voor de kleintjes, met een speeltentje, skippy-dieren, kleurplaten en ander speelgoed.

Smeersel voor op het landbrood van het Vlaamschbroodhuys

Zelf kom ik aan met wat grotere kinderen, maar ook daar is aan gedacht. Voor de grotere kinderen is er in het midden van het restaurant plaats, waar de spelletjes klaar staan voor gebruik. Ook voor deze doelgroep is het menu aangepast. Op het menu staat een tosti, huisgemaakte granola en taart. Mijn kinderen weten wel wat ze bestellen moeten, maar niet voordat we een potje ‘Wie ben ik?’ hebben gespeeld. Want lunchen met je ouders is leuk, maar de aandacht die we voor elkaar hebben tijdens zo’n lunch is natuurlijk veel leuker!

En daarmee is het doel van dit weekendconcept: We Are Family & Friends bereikt. Even samen eruit, tijd voor elkaar en ondertussen genieten van heerlijk eten.


Voor openingstijden en het adres verwijs ik je naar restaurantzuid.amsterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *