Review

Review van de Marley Spoon maaltijdbox

Inmiddels heb ik al een aantal ervaringen met de maaltijdbox van Marley Spoon. Twee jaar geleden introduceerde ik voor het eerst de maaltijdbox van Marey Spoon in mijn gezin. Waar toentertijd vooral wij, de ouders, genoten van de bijzonderen gerechten, eten inmiddels mijn kinderen met de pot mee (onze oudste culinaire barbaar daargelaten), ook wanneer er iets bijzonders op tafel staat. Want ja, voor een doorsnee Hollands gezin zijn het wel bijzondere recepten bij Marley Spoon. 

Voordat ik mijn ervaringen met Marley Spoon deel, eerst even de belangrijke vragen:

Is Marley Spoon kindvriendelijk?

Ja, je moet natuurlijk geen knetterhete gerechten gaan serveren om de kindermondjes te voeden. En ontzettend uitgesproken smaken zou ik ook maar achterwege laten. Maar de meeste recepten van Marley Spoon zijn absoluut kindvriendelijk. En wil je het zeker weten, let dan even op het labeltje ‘kindvriendelijk’.

Wat kost een maaltijdbox van Marley Spoon?

Niet geheel onbelangrijk, wat kost een maaltijdbox van Marley Spoon? Met een maaltijdbox koop je niet alleen een gerecht, maar ook gemak vind ik altijd. Het gemak van een thuisbezorgd, vers en over het algemeen bijzonder gerecht. Wij zijn een gezin van 5, maar mijn drie kinderen zijn verre van grote eters. Een maaltijdbox van 3-4 personen is dan ook meer dan genoeg. Stel je bestelt een box met twee gerechten per week, dan betaal je op dit moment €23,80.
Met Marley Spoon ga je wel een abonnement aan, iets wat toch veel mensen tegenstaat. Toch is deze tot 6 dagen voor de bezorgdatum van je volgende box op te zeggen.

Kijk hier om een maaltijdbox van Marley Spoon te bestellen. 

Zijn de recepten van Marley Spoon makkelijk?

Een belangrijke vraag voor een flopkok als ik! Er staan namelijk al snel ingrediënten tussen waarvan ik nog nooit gehoord heb en dus ook niet weet hoe ik ze bereiden moet. Het voordeel van Marley Spoon is dat deze ingrediënten gewoon in de maaltijdbox meegeleverd worden en je ze dus niet hoeft op te zoeken in de supermarkt. Maar dan de recepten. Het gerecht wordt in 6 stappen uitgelegd, met zes afbeeldingen ter verduidelijking. Wat dat betreft zijn de recepten van Marley Spoon goed uitgelegd. En toch wist ik het één keer te presteren om gele curry grijs te maken. Hoe? Geen idee, maar je leest hier mijn verdere ervaringen met Marley Spoon.

Onze ervaringen met Marley Spoon

Afgelopen december hebben we twee gerechten van Marley Spoon getest en afgelopen januari nogmaals twee gerechten.

Na het kiezen van twee recepten uit zo’n twaalf gerechten, worden de gekozen gerechten thuisbezorgd. De ingrediënten worden keurig in een zak geleverd, welke je koel dient te bewaren. Het recept van je gerecht wordt op een A4’tje meegeleverd. Allemaal vrij duidelijk.

Bij de bestelling in december had ik de fout gemaakt door niet goed op het labeltje ‘kindvriendelijk’ te letten. Met als gevolg dat mijn kinderen heel vies naar de gevulde kipfilet en de flink gevulde courgette keken. Nu is, zoals ik al zei, mijn jongste de beroerdste niet en probeerde toch wat van mijn baksels te proeven. Maar na een paar hapjes bleek het ook haar te culinair.

De ingrediënten van het flink gevulde courgette recept

Een herkansing in januari. Dit keer kozen we voor de kindvriendelijke gerechten toffe kip kerrie en kalkoen alla pesto rosso. Ik begon met de toffe kip kerrie en zoals je misschien wel weet, is kerrie geel.  Marley Spoon beschrijft op zijn recept dat de poederzakjes en potten met okergele saus niet nodig zijn. Dit kun je helemaal zelf maken! Toch vind ik het wel frappant dat ik het presteer om de toffe kip kerrie er wat minder tof uit te laten zien. Mijn saus is grijs. Hoe dan? Na drie keer het recept nagelezen te hebben, was ik toch echt niks vergeten. Echter is de geur wel zoals het beloofd wordt en met een man die kleurenblind is en een dochter die vooral haar smaak vertrouwt, is de toffe kip kerrie toch een succes.

Toffe kip kerrie, waar ging het mis?

De volgende dag maak ik de kalkoen alla pesto rosso. Mijn kinderen zijn dol op pasta, maar vaak kom ik niet verder dan mijn standaard pastasaus. Deze pasta vond ik verrassend lekker! Zelfs de kinderen genoten van de pesto, echter mocht ik de basilicum blaadjes zelf op mijn bordje houden.

Conclusie van de Marley Spoon review

Tja, een conclusie over deze review. Zoals ik al zei, gemak dient de mens. Zeker in een druk gezin met jonge kinderen vind ik het heel makkelijk wanneer de maaltijden al bedacht en ook nog thuisbezorgd worden. Het liefst zou ik het ook nog klaargemaakt aangeleverd krijgen, maar dat is een ander concept. Als maaltijdbox vind ik Marley Spoon één van de betere, met lekkere maaltijden. Echter moet ik wel beter op de kindvriendelijke maaltijden letten. En waarom gele kerrie bij mij grijs is, is me tot op de dag van vandaag een raadsel.

Marley Spoon een keer proberen?

Nog even een paar voordelen van Marley Spoon op een rij:

  • Elke week 14 nieuwe recepten van chefkoks
  • Diverse gerechten, voor iedere smaak
  • Gratis verzending in heel Nederland
  • Elke nieuwe klant start met €20 korting

Wil je meer informatie, de verschillende gerechten zien, of een maaltijdbox een keer proberen en bestellen? Check dan Marleyspoon.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *