Lunch

Tosti met mozzarella en munt-tapenade

Mijn kinderen zijn gek op tosti’s! Maar dan wel de gewone ham/kaas tosti. We moeten natuurlijk niet gek gaan doen. Ik heb er weleens stiekem een schijfje ananas tussen de sneetjes gedaan. Maar echt gewaardeerd werd dat niet, want ‘ieuw’ warme ananas! Bah.

Nou ja, zelf houd ik er wel van om een beetje te variëren met mijn tosti. En een tosti ham/kaas/ananas vind ik écht wel lekker, maar heel spannend is het niet. Maar deze tosti met mozzarella en munt-tapenade wel. Want ik had geen idee hoe het zou uitpakken.

Munt tapenade maken

Om te beginnen moet je de munt tapenade maken. Dat gaat als volgt met dit recept:

Ingrediënten voor de munt tapenade:


  • 75 gram cashewnoten
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • Bosje platte peterselie
  • De blaadjes van een bosje munt
  • Flinke scheut olijfolie

De munt tapenade maak je zo:

Stap 1. Hak de cashewnoten in de hakmolen. Voeg vervolgens de parmezaanse kaas toe en uiteindelijk ook de twee teentjes knoflook.

Stap 2. Schep het mengsel in een andere kom en doe de muntblaadjes en peterselie in de hakmolen. Hak de muntblaadjes en peterselie fijn.

Stap 3. Voeg nu het eerste mengsel toe aan de fijngehakte muntblaadjes en peterselie. Ook dit even door elkaar hakken. En voeg aan het einde een flinke scheut olijfolie toe zodat de tapenade lekker smeuïg wordt.

En klaar is de zelfgemaakte munt tapenade! Deze tapenade is erg lekker op een stokbroodje, maar kan ook als pesto gebruikt worden in een past pesto. Of je doet de tapenade natuurlijk tussen je tosti!

Recept voor de tosti met mozzarella en munt-tapenade

Nu de munt tapenade gemaakt is, is het maken van de tosti met mozzarella en munt tapenade een fluitje van een cent.

Ingrediënten voor de tosti:

  • Twee sneetjes brood (welk brood mag je zelf bepalen)
  • Een half bolletje mozzarella
  • Munt tapenade (zelfgemaakt)

Hoe je de tosti maakt:

Stap 1. Besmeer de twee boterhammen met flink wat munt-tapenade.

Stap 2. Snijd het halve bolletje mozzarella in schijfjes. Bekleed je besmeerde boterhammen met de schijfjes mozzarella.

Stap 3. Leg de boterhammen op elkaar en laat de boterhammen een paar minuten bakken tussen het tostiapparaat, tot de mozzarella gesmolten is.

En klaar is de tosti met mozzarella en munt-tapenade! Raad ik deze variant aan of kun je beter terug naar je tosti ham/kaas? Ik zou zeggen, probeer het zelf! Want mijn kinderen zijn het levende bewijs dat smaken verschillen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *