Voor het eerst at ik een clubsandwich tijdens de eerste date met (inmiddels) de man. Het was in Le Bistro in Antwerpen. Ja, we waren ambitieus en vol vertrouwen dat het wel goed zou komen. Ik bedoel, lunchen in Antwerpen als eerste date? Koekoek.
Maar goed, verliefd werd ik. En niet alleen op de clubsandwich. Ook op het sausje bij de clubsandwich. Goddelijk! Geen enkele clubsandwich heeft het ooit nog kunnen evenaren. Zelfgemaakte niet, maar ook die in andere lunchrooms niet. Hoewel deze clubsandwich met truffelmayonaise toch wel heel dicht in de buurt komt van die ene clubsandwich.
Ingrediënten voor de clubsandwich met truffelmayonaise
- Remia’s Legendary Real Tasty Mayonaise Black Truffel
- 2 eieren
- 4 plakjes kipfilet
- 1 tomaat
- Bacon reepjes
- 6 sneetjes casinobrood
- 1/4 komkommer
- 2 blaadjes ijsbergsla
Benodigdheden:
- Lange prikkers
- Koekenpan
- Steelpannetje
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 5 minuten
Baktijd: 6 minuten
Totale bereidingstijd: 11 minuten
Het recept
Stap 1. Kook de eieren 4 minuten in een steelpannetje.
Stap 2. Bak ondertussen de bacon reepjes krokant in de koekenpan.
Stap 3. Besmeer de sneetjes casinobrood met Remia’s Legendary Real Tasty Mayonaise Black Truffel.
Stap 4. Beleg een sneetje casinobrood met de overige ingrediënten. Begin met een plakje kipfilet. Gevolgd door een paar bacon reepjes en een paar plakjes ei. Daarop een paar plakjes dungesneden komkommer.
Stap 5. Leg hierop een besmeert sneetje casinobrood. Hierop doe je weer een plakje kipfilet, een blaadjes sla, een schijfje tomaat, een paar plakjes ei en weer wat bacon reepjes.
Stap 6. Hier boven op doe je het derde sneetje casinobrood. En prik met een lange prikker door het geheel, zodat de sandwich niet uit elkaar valt.
Stap 7. Versier je bordje met overgebleven ingrediënten zoals sla, ei, tomaat en komkommer.
En klaar is je clubsandwich met truffelmayonaise!
One Reply to Clubsandwich met truffelmayonaise
5 irritante karweitjes in de keuken die ik liever ontwijk
Paasbrood maken
Wat je kunt doen met broccoli… 3x anders!
Een glimp van geschiedenis: De evolutie van besteksets door de tijd heen