Deze oosterse, pittige kippensoep is één van mijn favoriete lunch recepten van NewFysic. De kippensoep is lekker, hij vult goed en gaat gewoon niet snel vervelen. Van mij mag deze makkelijk te maken kippensoep iedere week wel een keer als lunch opgediend worden.
In 20 minuutjes tijd maak je de kippensoep, vol met verse groente. Ideaal omdat deze kippensoep volgens NewFysic heel goed is om af te slanken. Het recept heb ik dus van NewFysic, ik heb er een kleine twist aan gegeven, maar dat kwam vooral doordat de rode pepers bij de supermarkt uitverkocht waren.
Ingrediënten oosterse kippensoep:
- 80 gram volkoren noedels
- 1 ui
- 1 rode paprika
- kleine prei
- 200 gram kipfilet
- 2 eetlepels sojasaus less salt (ik doe altijd gewoon twee scheutjes)
- 1 liter kippenbouillon
- stukje verse gember
- 50 gram tauge
- 1 theelepel chilivlokken
- 2 theellepels kerriepoeder
- 2 takjes koriander
- scheut olijfolie
Benodigdheden:
- Soeppan
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale bereidingstijd: 20 minuten
Hoe je de oosterse kippensoep maakt:
Stap 1. Kook de noedels volgens de verpakking.
Stap 2. Snipper de ui. Doe een scheut olijfolie in de soeppan en fruit de ui. Snijd ook de paprika, prei en kip in stukjes en doe deze ook in de soeppan.
Stap 3. Doe ook direct de sojasaus, het kerriepoeder en de chilivlokken in de soeppan en roer het geheel goed door. Bak dit alles zo’n vijf minuutjes.
Stap 4. Wanneer de kip bijna gaar is, voeg je een liter kippenbouillon toe. Snijd de gember in kleine stukjes en voeg dit ook toe aan de soep.
Stap 5. Laat de soep maximaal 5 minuten koken.
Stap 6. Verdeel de noedels over twee soepkommen. Giet de kippensoep over de noedels. Je houdt wat kippenbouillon over. Tip: bewaar de overgebleven kippenbouillon voor een ander NewFysic gerecht waar je wat kippenbouillon voor nodig hebt.
Stap 7. Vlak voor het eten van de soep doe je de taugé en wat blaadjes koriander in de soep en klaar is je oosterse kippensoep met een pittige bite!
Echt een heerlijke lunch!
5 irritante karweitjes in de keuken die ik liever ontwijk
Paasbrood maken
Wat je kunt doen met broccoli… 3x anders!
Een glimp van geschiedenis: De evolutie van besteksets door de tijd heen