Je kunt aan mijn lunch zien of de man thuis werkt. Wanneer hij thuis werkt, is mijn lunch dan ook zelden een broodje pindakaas. Gelukkig werkt hij niet zo vaak thuis, anders zou ik elke dag veel te veel tijd kwijt zijn aan het maken van de lunch. Maar als hij dan eens thuis werkt, vind ik het ook wel gezellig om samen lekker te lunchen.
Laatst maakte ik voor de lunch al een clubsandwich met truffelmayonaise. Nu even iets anders dus. Ik dacht aan zo’n lekker ouderwetse eiersalade op een witte tijgerbol. Heerlijk! Wel zelfgemaakte eiersalade natuurlijk. Want dat is naast dat een zelfgemaakte eiersalade de lekkerste is, ook heel simpel om zelf te maken.
Ingrediënten voor 4 broodjes eiersalade:
- 8 eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- 3 theelepels gele mosterd
- 1 eetlepel suiker
- bosje peterselie
- 1/2 ui
- 2 augurken (middelgroot)
- snufje peper
- snufje zout
- 4 tijgerbollen
Benodigdheden:
- Een kommetje om de ingrediënten voor de eiersalade te mengen
- Steelpan
Stap 1. Kook de acht eieren in de steelpan. Lees hier hoe je de eieren kookt.
Stap 2. Snijd de ui, augurk en peterselie fijn.
Stap 3. Laat de gekookte eieren schrikken. En meng de mayonaise, mosterd en suiker in een kommetje.
Stap 4. Snijd de gekookte eieren doormidden en haal het bolletje eigeel uit het eiwit. De bolletjes eigeel mogen in het kommetje bij het mengsel van mayonaise, mosterd en suiker.
Stap 5. Prak al het eigeel goed door het mengsel. Snijd het overgebleven eiwit in kleine blokjes.
Stap 6. Meng de gesneden ui, augurk en peterselie door het mengsel. Voeg vervolgens de blokjes eiwit toe en als laatste een snufje peper en zout.
Stap 7. Het geheel goed roeren zodat alles goed gemengd wordt en je een lekkere eiersalade krijgt.
Stap 8. Verdeel de eiersalade over de 4 tijgerbollen en je hebt een goed gevulde lunch.
Eet smakelijk!
5 irritante karweitjes in de keuken die ik liever ontwijk
Paasbrood maken
Wat je kunt doen met broccoli… 3x anders!
Een glimp van geschiedenis: De evolutie van besteksets door de tijd heen